بیش از ۱۲۵ هزار تن انواع محصول صنعتی و پتروشیمی به ارزش نزدیک هزار و ۷۲۱ میلیارد تومان در رینگ صادراتی بورس کالای ایران در هفته منتهی به ۴ آذر فروخته شد.
مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد گفت: در کل کشور ۱۲ میلیون تن ماده اولیه وکیوم باتوم (ماده اولیه قیر) تولید میشود که بسیار کمتر از تقاضای مورد نیاز صنایع قیرسازی است.
مدیر عامل تاپیکو گفت: برای اینکه در منطقه جایگاه مان را در حوزه صادرات توسعه و ارتقا دهیم باید به سمت ایجاد ظرفیت تولید حرکت کنیم. هفته گذشته ظرفیت ذخیره سازی۲۲ هزار تنی نفت پاسارگاد در بندر عباس به خط تولید اضافه شد.
مدیر عامل شرکت نفت پاسارگاد با تاکید بر شرکت متبوعش به کیفیت تولید توجه ویژهای دارد، خاطر نشان کرد: در تلاش برای ورود مستقیم و بدون واسطه به بازارهای آفریقایی و اروپایی هستیم.
رئیس سابق هیات مدیره انجمن قیر ایران گفت: اختلاف قیمت قیر صادراتی ایران با نرخهای بینالمللی زیاد شده، در حالی که میتوانیم با قیمت بالاتر و شرایط بهتر بفروشیم و سود و ارز بیشتری عاید کشور شود، متاسفانه در تله ارزانفروشی افتادیم که بخشی به رقابت زیاد بین تولیدکنندگان و صادرکنندگان برمیگردد و بخشی هم از عوارض اجرای نادرست قانون قیر تهاتری است.
براساس مصوبه هیأت وزیران وزرات نفت مکلف شد معادل ۱۹ هزار میلیارد تومان نفت خام در اختیار پالایشگاهها قرار داده و به میزان آن ماهانه مواد اولیه قیر به دستگاههای اجرایی تحویل دهد.
دولت مصوبه مربوط به تعیین فهرست مواد و محصولات معدنی، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی به صورت خام و نیمهخام مشمول معافیت مالیات بر درآمد حاصل از صادرات آنها را ابلاغ کرد.
وزیر نفت گفت: با راهکارهای مناسبی که نمایندگان مجلس از شهریورماه سال ۱۴۰۰ داشتند خوشبختانه تمامی حواله های قیر که صادر شده بود توسط دستگاه اجرایی جذب شده است.
ایران با تولید بیش از ۶ میلیون تن قیر در سال ۱۳۹۹ و ۵.۴ میلیون تن در سال ۱۴۰۰ رتبه چهارم جهان را از نظر تولید قیر دارد و بیش از ۸ درصد از کل نیاز جهانی را تأمین میکند.
در حالی که وزارت نفت به دلیل برخی ملاحظات، از اعطای سهمیه قیر رایگان بودجه ۱۴۰۱ خودداری می کند، نمایندگان مجلس با اصلاح قانون بودجه، خواستار تأمین اعتبارات آن از منابع داخلی شرکت نفت شدند.